Blogit

Kuvataideakatemian seinien sisällä on elämää aamusta myöhään yöhön. Haluatko tietää lisää? Blogien kautta pääset kurkistamaan akatemian arkeen. 

Katriina Rosavaara

25.9.2014

Työhuoneutopia

Jouduin syksyn aluksi luovuttamaan työhuonepaikkani seuraavalle. Kuvataideakatemian maisteriopiskelijoiden työhuoneoikeus kestää kaksi vuotta. Kaksi vuotta ilman vuokrahuolia, sähkö- ja vesilaskua ja ympärillä toinen toistaan kiinnostavampia taiteilijoita ja taideopiskelijoita, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia ja kysyä neuvoa. En tiedä, mikä ympäristö olisi taiteen tekemisen kannalta hedelmällisempi ympäristö? Nyt työhuoneeni odottaa laukkuihin pakattuna kotieteisen nurkassa.

Lue koko teksti

Katriina Rosavaara

25.6.2014

Kolmannen pään löytymisen juhla

Polttoaineenkatkuinen kantosiipialus kiihdyttää läpi Sortavalan saariston ja sumuisen Laatokan. Matkustamon seinältä meitä, Kuvataideakatemian opiskelijoita ja opettajia, katselee tummasävyinen ikoni. Karjalan makeavetinen meri on tunnetusti liikkeissään äkkipikainen. Tunnin kuluttua sadeverhot läpäisee epätodellinen näky, kun vanhan Valamon luostarin sipulikupolit loistavat sinistä ja kultaa korkealla metsäisten saarten puunlatvojen yläpuolella.

Lue koko teksti

Karoliina Hellberg

16.10.2013

Frieze 03

Ympyrä sulkeutuu, muutin suunnilleen vuosi sitten Lontooseen ja ensimmäisiä muistojani siitä ajasta on sen vuoden Frieze-messut syksyisessä Regent's Parkissa. Tämä blogi päättyykin saman teeman myötä.

Lue koko teksti