Karoliina Hellberg

Karoliina Hellberg

Karoliina Hellberg kirjoitti KuvAn opiskelijablogia vuoden 2012 alusta syksyyn 2013. Blogit löytyvät arkistosta.

Karoliina Hellberg

11.2.2013

Metropoliksen aikasilmukka

Sateinen helmikuu Lontoossa, paras ajatus on paeta ankeutta näyttelyihin sekä työhuoneelle.

Viimeisestä postauksesta on kulunut jo tovi, aika tuntuu katoavan Londoniumissa! Ehkä aika tosiaan muuttaa muotoaan eri puolilla maailmaa...Kutsun tätä metropoliksen aikasilmukaksi!

Kuukausi on nyt takana "uudessa koulussa", hommat ovat lähteneet rullaamaan ihan mukavasti! Yllättävän paljon aikaa menee käytännön asioiden järjestelyihin, esimerkiksi materiaalien hankintaan. Se on myös mukavaa, sillä on hauskaa vierailla erilaisissa taidetarvikekaupoissa, erityisesti vanhat perinteiset englantilaiset putiikit ovat jo itsessään ihana kokemus! Maalaamisen lisäksi olen myös kuvannut 8-milliselle filmille. Filmiproggis on vielä kesken, mutta hauskaa vaihdella välineitä. Filmi on tällä hetkellä kehityksessä, mutta varmasti ensi viikolla pääsen koulun tiloihin katsomaan sekä editoimaan sitä. Ihastuin vanhan filmin editoimisvaiheen "leikkaa&liimaa"-tekniikan mahdollisuuksiin. Kerron projektista lisää sen edetessä!

Kuva uudesta maalauksesta. "Catherine (saying goodbye to Yves)"

Viime viikolla kävin RCA:n (Royal College of Art) uusien maisteriopiskelijoiden näyttelyn avajaisissa. Näyttelyn teemana oli koululle perinteinen "Work in Progress". Töitä oli esillä yli sadalta uudelta fine art opiskelijalta, ja suurin osa teoksista oli hyvin viimeistellyn, jopa laskelmoidun oloisia. Rca tarjoaa ainoastaan maisterin ja tohtoriopintoja. 

Work-in-Progress avajaisissa

Edellisen kuvan taustalla olevasta Mark Essenin veistoksesta tarkempi kuva (lainattu RCA:n Facebook-sivulta)

Kyseinen koulu on ollut myös Sladessa tapetilla, sillä tänä keväänä kandiksi valmistuvista opiskelijoita suurin osa tuntuu hakevan maisteriopintoihin juuri Rca:hin ja/tai Royal Academy of Arts:iin. Slade:ssa on myös maisteriohjelma, mutta mystisesti monet eivät valmistuvien joukosta tunnu hakevan sinne. Eräs opiskelija kertoi yhtenä syynä olevan se, että linjat (kandi&maisteri) ovat Sladessa hyvin erillään. Voi myöskin olla, että opiskelijoita kannustetaan hakemaan muualle, koska se on tietynlainen perinne. Kun tutkii varsinkin tunnettujen englantilaisten maalareiden taustoja, niin huomaa, että monien CV:istä löytyy Sladen lisäksi jompi kumpi "Royal-koulu".

Kiinalainen uusi vuosi näkyy myös tällä hetkellä voimakkaasti Lontoossa, erityisesti koululla, sillä UCL:ssa opiskelee paljon kiinalaisia! Sladen aasialaiset opiskelijat järjestivät viime keskiviikkona massiivisen uuden vuoden ruokajuhlan koulun yhteisissä tiloissa! Herkkuja sekä Bubble Tea:ta!
Hyvää (vesi)käärmeen vuotta!

blog comments powered by Disqus