Karoliina Hellberg

Karoliina Hellberg

Karoliina Hellberg kirjoitti KuvAn opiskelijablogia vuoden 2012 alusta syksyyn 2013. Blogit löytyvät arkistosta.

Karoliina Hellberg

9.1.2013

New School!

Kesään kestävä vaihto Slade School of Fine Art:issa on nyt alkanut. Orientaatiota ja Safety Videoita! Cool Beans!

Slade on kaunis ja sokkeloinen rakennus. Se on osa University of College Londonin isoa kampusta lähellä Kings Cross:ia.

Slade & Anikó!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! 

Viime viikolla alkoi vihdoin vaihto Slade-koulussa. Ensimmäiset päivät olivat osa orientaatio-ohjelmaa. Kiertelyä koulussa, hallinnollisia paperitöitä sekä pakollinen Safety-video 80-luvulta. Video käsitteli tulta, sillä työmestarin mukaan "tuli on pahinta, mitä Sladelle voisi tapahtua", tämä kyseinen video sisälsi sen verran shokeeraavaa materiaalia, että se halutaan näyttää vuosittain vaikka uusiakin videoita löytyisi. En voi sanoa etten olisi tajunnut viestiä ennen videon katsomista, mutta sanotaan nyt näin että pointti meni perille! Hassu "sattuma" oli myös, että videossa näytettiin paljon materiaalia Woolworth:in tavaratalon palosta, jota myös tämän vuoden Turner-palkinnon voittaja Elizabeth Price käytti pitkälti näyttelyssään, mikä toi hänelle palkinnon. Sladessa järjestetään joka keskiviikko-ilta nykytaiteen luento, jonka viimeisin luennoitsija oli juuri Price.

Henkilökunta Sladessa vaikutti todella mukavalta sekä avuliaalta! Eilen kiersimme metalli-ja puutyöpajoja sekä median työtiloja. KuvAlla monet asiat ovat ehkä enemmän "tiptop" ja tilat kieltämättä isommat (tämä näkyy erityisesti työpisteissä), mutta Sladesta löytyi myös vaikka mitä. Ja tietysti myös erilaisia laitteita ja työkaluja. Lähes kaikesta materiaalista pitää maksaa, sen rinnalla meidän materiaalirahat sekä ilmaiset matskut ovat kyllä suurta luksusta! En kuitenkaan valita, en oikein tiennyt mitä odottaa, ja päivän päätteeksi olin oikein hyvällä fiiliksillä.  

Eilen aamulla olin myös ensimmäisessä maalauksen seminaarissa. Seminaarissa oli sekaisin maalauksen opiskelijoita ensimmäisestä vuosikurssista neljänteen. Parin tunnin seminaarissa esitellään yleensä neljän ihmisen töitä. Kritiikki muilta opiskelijoilta sekä opettajilta oli armotonta! Olin samaan aikaan vaikuttunut sekä hieman yllättynyt. Eräs oppilas esimerkiksi kuvasi kanssa opiskelijansa maalauksia "äärimmäisen tylsiksi sekä masentaviksi" ja lisäsi siihen "en vaan tiedä mitä voisin sanoa tästä taiteesta, joka ei kiinnosta minua laisinkaan, millään tavalla".  Tähän taas joku toinen oppilas antoi vasta-argumentin, joka oli saman tekijän töitä ylistävä. Keskustelu oli kiivasta ja suoraa, mutta tunnelma pysyi silti kasassa ja oli jopa hilpeä. Opettaja tokaisi meille uusille vaihtareille vain, että täällä harvoin kukaan on samaa mieltä ja että seminaareissa voi tosiaan puhua suunsa puhtaaksi mutta kannattaa muistaa, että itse saa sitten aivan samalla mitalla takaisin. Vaikka en ollut eilisen seminaarin duuneista erityisemmin innostunut, niin keskustelu oli niidenkin puolesta kiinnostavaa!

Alakerran aula. Vasemmalla näkyy pieni osa telineestä, jonka päällä on aamuisin iso kirja, johon jokaisen pitää oman sukunimensä kirjaimen kohdalle kuitata saapuneensa kouluun. Sama tehdään lähtiessä.

Today´s Notices!

blog comments powered by Disqus