Uutiset

Uutiset

11.2.2013

Kuvataideakatemialaisia Vantaan taidemuseon gallerioissa 13.2.–7.9.2013

Kuvataideakatemian ja Vantaan taidemuseon näyttely-yhteistyö jatkuu vuonna 2013.

Kaksi Vantaan taidemuseon galleriaa Myyrmäen keskustassa, Ikkuna ja Paussi, on annettu Kuvataideakatemian käyttöön. Galleria Paussissa Myyrmäen aseman liepeillä nähdään kuvanveiston opiskelija Emilia Niskasaaren teos Jätetty show ja Myyrmäkitalon Galleria Ikkunassa on maalaustaiteen lehtori Petri Hytösen ja työryhmän installaatio. Molemmat näyttelyt ovat avoinna 13.2.–7.9. 2013 joka päivä ympäri vuorokauden.

Galleria Ikkunan teos on osa museossa esillä olevaa Drawing in the Flesh –näyttelyä. Kuvataideakatemian maalaustaiteen lehtori Petri Hytösen ja työryhmän teos on syntynyt monipolvisen prosessin tuloksena, erilaisten ihmisten ja muuttuvien paikkojen myötävaikutuksesta. Opiskelijat työskentelivät tammikuiset kaksi viikkoa Kallio Kunsthallessa, taiteilijavetoisessa, vapaaehtoistyölle perustuvassa näyttelytilassa, havainnoiden ja dokumentoiden ympäröivää elämää Kalliossa piirustuksiin ja maalauksiin.

Työpajassa syntyneitä luonnoksia, erityisesti liikettä ja liikkumattomuutta, työstettiin Petri Hytösen johdolla osaksi installaatiota. Galleria Ikkuna herää eloon liikkeestä ja valon ja varjon vaihtelusta, kun installaation tilalliset osat yhdistetään opiskelijoiden liikkeiden kuvauksiin. Työryhmässä olivat mukana Timo Andersson, Tyko Elo, Antti Immonen, Jani Purhonen, Maria Pääkkönen, Anna Sailamaa, Henry Susiluoto, Pauli Tapola ja Samppa Törmälehto sekä Kuvataideakatemian työmestari/sähköteknikko Gregoire Rousseau.

Emilia Niskasaaren Galleria Paussin installaatio Jätetty show koostuu puisesta “soittimesta” ja sen sisälle rakennetusta huoneesta. Soitin on sekoitus flyygeliä ja haitaria ja se valmistui alun perin näytelmän lavasteeksi. Teoksen pinnassa olevat kolhut ovat tulleet teatterin lavalla. Teos kuvaa erakkomaista luonnetta ja pelkoa, joka vangitsee. 

Emilia Niskasaari (s. 1981, Oulu) käyttää vaihtuvia materiaaleja ja tekniikoita ja paljon aikaa ajatus- ja tunnustelutyöhön. Teosten aiheita ovat mm. vastakohtaisuudet, mielen vahvuus ja särkyvyys ja erilaiset itsetunnot.

Galleria Ikkuna, Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa
Galleria Paussi, Myyrmäen asema, 01600 Vantaa.
Galleriat avoinna joka päivä, läpi vuorokauden