Kirjasto

Kuvataideakatemian kirjasto on avoin kaikille nykytaiteesta kiinnostuneille.

Kuvataideakatemian kirjaston ydintehtävänä on palvella Kuvataideakatemian opiskelua, opetusta, tutkimusta ja taiteellista toimintaa tarjoamalla ajantasaista ja laadukasta tietoaineistoa sekä kirjasto- ja tietopalvelua. Kirjaston kokoelmien painopistealueena on nykytaide.

Kuvataideakatemian kirjaston aineisto löytyy ARSCA-tietokannasta, joka on Taideyliopistojen kirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta. Kirjastotunnuksemme tietokannassa on Tx.

AJANKOHTAISTA:

  • TÄRKEÄ TIEDOTE KAIKILLE ASIAKKAILLE: Kuvataideakatemian kirjaston www-sivut ovat nykyään osa Taideyliopiston kirjaston yhteistä sivustoa http://lib.uniarts.fi/  Tervetuloa uusille sivuille! Tämä sivusto suljetaan syyskuun 2015 lopussa.

  • Kirjaston monitoimilaite on uusittu. Pahviset magna-kortit ovat poistuneet käytöstä. Opiskelijoiden tulostuskorttina toimii jatkossa ensisijaisesti HSL:n matkakortti ja Taideyliopiston ulkopuoliset asiakkaat voivat ostaa kirjastosta prepaid-kortteja, joiden hinta 10 € / 100 kpl.

  • Kuvataideakatemian kirjasto on ottanut käyttöön Taideyliopiston muiden kirjastojen kanssa linjassa olevat myöhästymismaksut, laskutuksen ja perinnän vuoden 2015 alusta. Myöhästymismaksu: 0,10 € /vrk/laina. Myöhästymismaksua voi yhdestä lainatusta aineistosta kertyä enintään 4 €. Lisätietoja KuvAn kirjaston palveluhinnastosta.

  • Uusi tietokanta Art and Architecture in Video. Tietokanta on käytössä kaikille Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Art and Architecture in Video on suoratoistona katsottavissa oleva videokokoelma sisältäen mm. dokumentteja ja haastatteluja kuvataiteen alueelta. Katsottavissa on aineistoa suuntauksista kuten renessanssi, uusklassismi, romantiikka, moderni taide ja nykytaide. Lisäksi Art and Architecture in Video sisältää aineistoa arkkitehtuurista ja graafisesta suunnittelusta. Löydän tietokantalinkin myös kirjaston Taiteen tiedonlähteitä -sivulta.
  • Camio-kuvatietokannan tilaus loppuu vuoden 2015 alussa. Tietokantaa ei ole enää mahdollista tilata FinELibin kautta. Käytössä on yhä edelleen ARTstor-kuvatietokanta.

Linkkejä

 

Kirjaston normaalit aukioloajat:

ma-ti klo 9-16

ke klo 10-18

to klo 9-16

pe klo 10-16

 

Kesän aukioloajat:

Kirjasto on ennen kesälomaa auki viimeisen kerran perjantaina 26.6. klo 16.00 asti, ja avautuu jälleen maanantaina 10.8. klo 9.00

29.6.–9.8. kiinni

10.8.–31.8. ma-to 9–16, pe 10-16

Syyskuun alusta alkaen normaalit aukioloajat