Kirjasto

Kuvataideakatemian kirjasto on avoin kaikille nykytaiteesta kiinnostuneille.

Kuvataideakatemian kirjaston ydintehtävänä on palvella Kuvataideakatemian opiskelua, opetusta, tutkimusta ja taiteellista toimintaa tarjoamalla ajantasaista ja laadukasta tietoaineistoa sekä kirjasto- ja tietopalvelua. Kirjaston kokoelmien painopistealueena on nykytaide.

Kuvataideakatemian kirjaston aineisto löytyy ARSCA-tietokannasta, joka on Taideyliopistojen kirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta. Kirjastotunnuksemme tietokannassa on Tx.

AJANKOHTAISTA:

  • TÄRKEÄ TIEDOTE KAIKILLE ASIAKKAILLE: Kirjaston monitoimilaite uusitaan huhtikuun alussa. Pahviset magna-kortit poistuvat käytöstä. Huom! Muutoksesta johtuen monitoimilaite saattaa olla pois käytöstä, joten ole puhelimitse kirjastoon yhteydessä, jos haluat varmistaa, että pystyt tulostamaan kirjastossa. Opiskelijoiden tulostuskorttina toimii jatkossa ensisijaisesti HSL:n matkakortti ja Taideyliopiston ulkopuoliset asiakkaat voivat ostaa kirjastosta prepaid-kortteja. 

  • Kuvataideakatemian kirjasto on ottanut käyttöön Taideyliopiston muiden kirjastojen kanssa linjassa olevat myöhästymismaksut, laskutuksen ja perinnän vuoden 2015 alusta. Myöhästymismaksu: 0,10 € /vrk/laina. Myöhästymismaksua voi yhdestä lainatusta aineistosta kertyä enintään 4 €. Lisätietoja KuvAn kirjaston palveluhinnastosta.

  • Uusi tietokanta Art and Architecture in Video. Tietokanta on käytössä kaikille Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Art and Architecture in Video on suoratoistona katsottavissa oleva videokokoelma sisältäen mm. dokumentteja ja haastatteluja kuvataiteen alueelta. Katsottavissa on aineistoa suuntauksista kuten renessanssi, uusklassismi, romantiikka, moderni taide ja nykytaide. Lisäksi Art and Architecture in Video sisältää aineistoa arkkitehtuurista ja graafisesta suunnittelusta. Löydän tietokantalinkin myös kirjaston Taiteen tiedonlähteitä -sivulta.
  • Camio-kuvatietokannan tilaus loppuu vuoden 2015 alussa. Tietokantaa ei ole enää mahdollista tilata FinELibin kautta. Käytössä on yhä edelleen ARTstor-kuvatietokanta.
  • Taideyliopistolaisten käytössä oleva Helsingin Sanomien digiversio on luettavissa 2015 alusta monia sanomalehtiä käsittävän ePress-palvelun kautta (http://ezproxy.uniarts.fi/login?url=http://www.epress.fi/).

Linkkejä

 

Kirjaston aukioloajat:

ma-ti klo 9–16
ke klo 10–18                                                   
to-pe klo 9–16

Poikkeavat aukioloajat:

pe 17.4. klo 11-16

to  23.4. klo 10-16 Kirjan ja taiteen päivä + Sakoton päivä

to  30.4. klo 9-14

pe  1.5. suljettu

ke 13.5.  9-14

to 14.5.  suljettu

ke 20.5. klo 11-18

pe 29.5. suljettu