Kirjasto

Kuvataideakatemian kirjasto on avoin kaikille nykytaiteesta kiinnostuneille.

Kuvataideakatemian kirjaston ydintehtävänä on palvella Kuvataideakatemian opiskelua, opetusta, tutkimusta ja taiteellista toimintaa tarjoamalla ajantasaista ja laadukasta tietoaineistoa sekä kirjasto- ja tietopalvelua. Kirjaston kokoelmien painopistealueena on nykytaide.

Kuvataideakatemian kirjaston aineisto löytyy ARSCA-tietokannasta, joka on Taideyliopistojen kirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta. Kirjastotunnuksemme tietokannassa on Tx.

AJANKOHTAISTA:

  • Keskiviikkona 4.2. klo 10-18 Lainan päivän etkot, eli sakoton päivä Kuvataideakatemian kirjastossa! Sakottomana päivänä voit palauttaa Kuvataideakatemian kirjaston myöhässä olevan aineiston Kuvataideakatemian kirjaston lainauspisteeseen kirjaston aukioloaikana ilman myöhästymismaksuja. Sakottomana päivänä poistamme ainoastaan Kuvataideakatemian kirjaston myöhässä olevista lainoista kertyneet sakot. Huom! Lainakielto ja myöhästymismaksut voidaan poistaa, jos kaikki myöhässä olevat lainat palautetaan samanaikaisesti. Mahdollisesti kertyneet aineiston korvaus- ja laskutusmaksut peritään kuitenkin normaalisti.

  • TÄRKEÄ TIEDOTE KAIKILLE ASIAKKAILLE: Kuvataideakatemian kirjasto on ottanut käyttöön Taideyliopiston muiden kirjastojen kanssa linjassa olevat myöhästymismaksut, laskutuksen ja perinnän vuoden 2015 alusta. Myöhästymismaksu: 0,10 € /vrk/laina. Myöhästymismaksua voi yhdestä lainatusta aineistosta kertyä enintään 4 €. Lisätietoja KuvAn kirjaston palveluhinnastosta.
  • Uusi tietokanta Art and Architecture in Video. Tietokanta on käytössä kaikille Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Art and Architecture in Video on suoratoistona katsottavissa oleva videokokoelma sisältäen mm. dokumentteja ja haastatteluja kuvataiteen alueelta. Katsottavissa on aineistoa suuntauksista kuten renessanssi, uusklassismi, romantiikka, moderni taide ja nykytaide. Lisäksi Art and Architecture in Video sisältää aineistoa arkkitehtuurista ja graafisesta suunnittelusta. Löydän tietokantalinkin myös kirjaston Taiteen tiedonlähteitä -sivulta.
  • Camio-kuvatietokannan tilaus loppuu vuoden 2015 alussa. Tietokantaa ei ole enää mahdollista tilata FinELibin kautta. Käytössä on yhä edelleen ARTstor-kuvatietokanta.
  • Taideyliopistolaisten käytössä oleva Helsingin Sanomien digiversio on luettavissa 2015 alusta monia sanomalehtiä käsittävän ePress-palvelun kautta (http://ezproxy.uniarts.fi/login?url=http://www.epress.fi/).

Linkkejä

 

Kirjaston aukioloajat:

ma-ti klo 9–16
ke klo 10–18                                                   
to-pe klo 9–16

Poikkeavat aukioloajat:

ma 9.2. suljettu

pe 27.2. klo 11-16